Események betöltése
Köszöntő

„Visszanézni megtett útra, akár hegyek közt, akár az életben, nem szerettem soha. Mindig csak arra néztem, ami előttem volt.”

Kodály Zoltán

 

 

Kedves MAGNET Tagok, MAGNET Kongresszusi Résztvevők!

 

Tavaly végre élőben tudtuk megrendezni a Magyar Neonatológiai Társaság (egyébként már III.) kongresszusát. A két évi COVID szünet (helyesebben: online kongresszus) után úgy érzem, kitettünk magunkért. Köszönöm nektek, hogy eljöttetek, nélkületek más lett volna! Akinek 2022-ben nem sikerült, bízom benne, hogy 2023-ban részt tud venni a találkozón.

Az idei, IV. MAGNET kongresszus (egyben a Fiatal Neonatológusok 8. találkozója) időpontja 2023. június 8-10. A szokásos menetrend szerint április elejéig várjuk majd az előadás bejelentéseket.

A 2023. évi kongresszus fő témáit a MAGNET vezetőségével a következőkben határoztuk meg:

  • Általános (NIC I.) újszülött ellátás. Ennek kapcsán szeretnénk egy kicsit átgondolni veletek a jelenlegi gyakorlatokat, és jobban egységesíteni az ellátást. A NIC I. ellátás kicsit háttérbe szorul a NIC II. és III. ellátással szemben, ezért most szeretnénk, ha a következő kongresszuson ez még több hangsúlyt kapna.
  • Neurohabilitáció, utógondozás. Régóta várjuk az utógondozás irányelvét. A rendszer nem mindig átlátható, a szülők könnyen elvesznek benne. Szeretnénk egy kicsit előmozdítani a folyamatot.
  • „Hot topics” Minden, ami új, ami fejlődik a neonatológiában. Legyünk aktuálisak!

Bízom benne, hogy júniusban ismét találkozunk Kecskeméten!

 

Tálosi Gyula

elnök, MAGNET

Kecskemét, 2023. január 24.

Forrás: https://www.congress-service.hu/rendezveny/magnet2023

Scroll to Top